Silkie Carlo

Silkie is een journalist en activist. Ze werkt vanuit Londen. Ze is afgestudeerd in politiek, psychologie en sociologie aan de University of Cambridge in 2012. Hier voerde ze onderzoek uit naar de mogelijkheden van een omgekeerd justitieel systeem, hierdoor gestimuleerd door het gebruik van WikiLeaks. Silkie werkte met klokkenluiders van inlichtingendiensten en schreef stukken over klokkenluiders voor VICE. Met enige regelmaat geeft ze sociale wetenschappen naast haar werk rondom informatiebeveiliging.

Arjen Kamphuis

Arjen Kamphuis - training journalists for Reuters - Thailand (Photo by Roger Renni)
Arjen Kamphuis in protective armour – training journalists for Reuters – Thailand (Photo by Roger Renni, spring 2018)

Arjen is co-founder en Chief Technology Officer van Gendo (2005). Daarvoor werkte hij voor IBM as IT-architect, trainer en IT-strategie-adviseur. Arjen studeerde natuurwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij was tot oktober 2017 werkzaam als lead advisor information security bij Brunel en werkte vervolgens als directeur van PG Knowledge. Als CTO van Gendo adviseert hij verschillende nationale overheden, non-profitorganisaties en Fortune-500 bedrijven over hun technologiebeleid. Sinds 2009 traint Arjen journalisten, politici, advocaten, mensenrechtenactivisten en klokkenluiders om hun communicatie en data te beschermen tegen inbreuk of manipulatie door bijvoorbeeld overheden en corporates.

In augustus 2018 raakte Arjen vermist tijdens zijn vakantie in Noorwegen. Het is tot nu toe onbekend wat er is gebeurd, ondanks uitgebreide zoekacties. De politie gaat ervan uit dat hij is verdronken door een kajakongeluk. Zijn lichaam is niet gevonden. In de theatervoorstelling van De Verleiders, voorjaar 2019, krijgt hij uitgebreide credits voor alles wat hij voor de infosec-wereld heeft betekend.

Helma de Boer

Helma is een informatiebeveiligings- en privacyprofessional. Ze werkte ruim vijf jaar Privacy Officer en coördinator Informatiebeveiliging voor Deltion College, een grote roc in Zwolle met ruim 18.000 studenten. Ze werkt tegenwoordig als Information Security Officer voor SURF, de ICT-coöperatie voor de onderwijssector. Daarnaast geeft ze via haar bedrijf Artheos (2004) trainingen in digitale zelfbescherming. In het begin van haar carrière werkte ze als juridisch medewerker. Ze leerde zichzelf programmeren in de jaren ’90 en bouwde vele websites en databases voor het mkb. Ze studeerde digitale communicatie en behaalde haar bachelor Nederlands aan Hogeschool Windesheim. Daarnaast volgde ze opleidingen tot Exin certified Data Protection Officer aan het HAN in Arnhem, waaronder informatiebeveiliging naast de juridische en technische onderdelen. Begin 2018 schreeft ze met Arjen Kamphuis het boekje ‘Persoonlijke informatiebeveiliging’ in opdracht van het Broodfonds. Ze is certified DPO, Information Privacy Technologist (CIPT) en gecertificeerd Information Security Manager.

Verbetertips, complimenten en feedback op dit boek zijn van harte welkom. Stuur daarvoor een e-mail naar:  helma@artheos.nl (PGP-sleutel 0xEEA94382).


Whether you’re a journalist, hacker, politician, a laborer or industry leader. In the absence of Arjen Kamphuis, be a little more Arjen Kamphuis. Be principled, stay vigilant, remember the big picture, help the vulnerable, speak truth to power. #FindArjen

~ TΛNIN ΞHRΛMI (@Tcorp)
Credits AK - theatershow De Verleiders
Credits Arjen Kamphuis – theatershow De Verleiders –
Foto: Theo Sinnema