InfoSec Handboek NL 2019

InfoSec Handboek NL 2019
download

Informatiebeveiliging voor journalisten (en voor jou)
Het online beschermen van jezelf, je verhaal en je bron

Versie 1.2 – 2019
Foto voorzijde/achterzijde: via Pixabay CC0
Tekst en omslagontwerp: Helma de Boer

Als je jezelf niet beschouwt als journalist, maar gebruik wilt maken van je recht op privacy zoals je dat wordt gegarandeerd in de UN Declaration Of Human Rights [1948] Article 12, dan is dit boek ook voor jou.

Alles wat we als mens maken, maken we op basis van de kennis van alle generaties voor ons. Dit boek is daarom voor altijd gratis verkrijgbaar, zonder enige restrictie. Als je waardering hebt voor dit boek, verspreid het dan zoveel mogelijk en help mee om de volgende versie beter te maken. Constructieve feedback in wat voor vorm ook, is zeer welkom. Het privacy­probleem zal zich alleen verder ontwikkelen, en dat geldt dus ook voor ons antwoord daarop. Help daarom mee door de kennis te delen en dit boek en de beschreven hulpmiddelen op wat voor manier dan ook te promoten.

Dit handboek is beschikbaar in o.a. de Engelse, Spaanse en Turkse taal. De Nederlandse vertaling is verzorgd door Helma de Boer van Artheos. Je eventuele feedback op dit boek is van harte welkom. Stuur daarvoor een e-mail aan: helma@artheos.nl (PGP-sleutel 0xEEA94382).

De suggesties die in dit boek worden gedaan voor productmerken (hardware en software), zijn geen aanbevelingen voor de genoemde merken of hun producten. De besproken flexibiliteit is ook beschikbaar van andere merken.

De meeste afbeeldingen op deze site zijn rechtenvrij, afkomstig van Pixabay, waarvoor kudos aan de makers. In overige gevallen zijn de afbeeldingen (logo’s) bij de tekst geplaatst ter verduidelijking.

Op deze uitgave is de licentie CC BY-NC-SA 4.0 van toepassing. Commissioned by the Centre for Investigative Journalism.

Creative Commons CC4.0
Creative Commons CC4.0

Creative Commons (naamsvermelding | niet-commercieel | gelijk delen 4.0 Int.)